середу, 6 лютого 2013 р.

Білл Гейтс: 11 речей, яким тебе забули навчити в школі

● Автор — vsegda_tvoj / Джерело: vsegda_tvoj





У Білла Гейтса троє дітей. У їхньому вихованні найбагатша людина планети керується суворими правилами: діти повинні працювати і пробиватися в житті самотужки. Свої багатомільярдні статки Гейтс має намір витратити на благодійність, дітям же – дочкам Дженніфер, Фібі і синові Рорі – він вирішив залишити в спадок лише 0,2% від нього і ні цента більше. Щоб не вирости аморфними і бездіяльними, підлітки повинні мати уявлення про реальне життя, переконаний Білл Гейтс. Свої міркування з цього приводу він виклав у 11 заповідях, адресованих сучасній молоді.


1. Життя несправедливе – змирися з цим фактом.


2. Світові наплювати на твоє самопочуття і самоповагу. Світ очікує від тебе якихось досягнень, перед тим як брати до уваги твоє відчуття власної гідності.


3. Дуже малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 тисяч в рік відразу після закінчення школи. Ти не станеш віце-президентом компанії з лімузином і особистим шофером, поки не заслужиш цього.


4. Якщо ти думаєш, що твій вчитель строгий і вимогливий – почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, кар’єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.


5. Обсмажувати бургери в «Макдоналдсі» – не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку, навіть таку, роботу «хорошим шансом».


6. Не поспішай звинувачувати у кожній своїй невдачі своїх батьків. Не скигли і не носись зі своїми невдачами, вчися на них.


7. До твого народження твої батьки не були такими нудними і нецікавими людьми, якими вони здаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твою нескінченну балаканину про те, який ти класний. Тому, перед тим як вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй для початку привести в порядок свою кімнату.


8. Твоя школа відмінила поділ на переможців і лузерів, життя – ні. В деяких школах припинили ставити погані оцінки, дозволили скільки завгодно спроб здачі тесту чи відповідей на запитання … Це анітрохи не схоже на те, що відбувається в житті.


9. Життя не розділене на семестри, літніх канікул у ньому не існує, і дуже мало роботодавців, зацікавлених допомогти тобі знайти твоє власне «я». Тобі доведеться робити це у твій особистий час.


10. Не плутай реальне життя з тим, що показують по телебаченню. У житті людям доводиться більшу частину часу проводити не в кав’ярні, а на робочому місці.


11. Підтримуй добрі стосунки з «очкариками-ботаніками». Швидше за все, один з них колись стане твоїм начальником.

Немає коментарів:

Дописати коментар